despre

E bine să știi...

Toate produsele noastre au certificarea de PRODUS ECOLOGIC în conformitate cu art. 29 al. 1 din Regulamentul european nr. 834/2007 referitor la Agricultura Ecologică, ceea ce înseamnă că măgărițele din ferma noastră sunt ținute în condiții adecvate speciei lor, hrana lor provine de pe terenuri și pajiști naturale, unde nu se folosesc îngrășăminte minerale sau agenți chimici (insecticide și pesticide), asigurând cea mai bună calitate pentru laptele nostru atât de bogat în nutrienți.

Asinia Farm

Suntem dedicați măgarușilor noștri

În plus, atât furajele, cât și fluxul tehnologic de prelucrare a laptelui sunt supuse celor mai stricte controale de calitate de către instituțiile independente de certificare, ca o garanție că cel mai pur lapte ecologic ajunge la clienții noștri.

beneficii

Lapte de măgăriță ecologic

Laptele de măgăriță este utilizat în scopuri alimentare și cosmetice încă din vremuri străvechi. Hipocrate, cel cunoscut ca părintele medicinii, a fost primul care a scris despre virtuțile laptelui de măgăriță. În epoca romană, laptele era cunoscut ca un remediu pentru diverse afecțiuni, iar Pliniu cel Bătrân, în lucrarea sa enciclopedică, "Naturalis Historia", a scris pe larg despre beneficiile laptelui pentru sănătate. Ulterior, celebrul naturalist francez Georges Louis Leclerc menționează beneficiile laptelui de măgăriță în lucrarea sa, "Histoire naturelle", iar Pauline Bonaparte, sora lui Napoleon, este amintită că a folosit lapte de măgăriță pentru îngrijirea sănătății pielii ei. În Franța, în secolul IX, dr. Parrot de la Hospital des Enfants Assistes obișnuia să hrănească copiii abandonați cu lapte de măgăriță și până în secolul XX s-a folosit pentru a hrăni copiii orfani și pentru a vindeca copiii cu stare delicată de sănătate, bolnavii și bătrânii.

Asinia Farm

Știați că?

Cea mai bătrână femeie din lume, Maria de Capovilla, a murit la vârsta de 116 ani, iar unul dintre motivele longevității acesteia a fost considerat de către nutriționiști consumul laptelui de măgăriță. În zilele noastre, Papa Francisc a dezvăluit că pe când era copil în Argentina, țara lui natală, a fost hrănit cu lapte de măgăriță, ca supliment la laptele mamei sale. Mărturisirea neobișnuită a fost făcută când o companie italiană care comercializează lapte de măgăriță i-a făcut cadou acestuia doua măgărițe care au fost trimise la Castel Gandolfo, reședința de vară a Papei. Compania a donat lapte de măgăriță și celui mai cunoscut spital de pediatrie din Roma, Baby Jesus Hospital.

beneficii

Proprietățile și beneficiile laptelui de măgăriță pentru sănatatea noastră

Cunoscut încă din antichitate pentru proprietățile uimitoare asupra sănătății, laptele de măgăriță a reintrat în atenția comunității medicale datorită beneficiilor generale asupra sistemului imunitar, atât la bebeluși, copii, cât și la adulți. Deosebit de bogat în imunoglobuline, reprezintă un elixir pentru prevenirea și combaterea virusurilor, precum și a agresorilor bacteriologici, prezenți, de cele mai multe ori, în timpul iernii (bronșită, răceli etc). De asemenea, are un conținut ridicat de compuși care îmbunătățesc imunitatea (în special lizozima și lactoferina), care ajută la protejarea de infecții și boli. Studiile au dovedit că laptele de măgăriță este în proporție de 97% similar cu laptele matern, ca și compoziție (conținutul de lactoza, proteine, minerale și aminoacizi grași), proprietăți și beneficii asupra sănătății. Astfel, el devine nu numai un tratament natural pentru afecțiunile căilor respiratorii, dar și un aliment funcțional esențial ce poate înlocui cu succes laptele de vacă sau formulele de lapte praf de creștere în alimentația bebelușilor peste 6 luni și a copiilor. Nu în ultimul rând, este foarte recomandat persoanelor cu sistem imunitar slăbit, persoanelor anemice sau sportivilor. Laptele de măgăriță conține de 46 de ori mai multă vitamina C decât cel de vacă și de 4 ori mai mult fier și foarte puține grăsimi. Mai mult, laptele de măgăriță are multă lactoză 7.4g/100g (similar cu cel matern) care îi conferă un gust dulce, foarte bun, pe care copiii îl adoră, lactoza fiind cea care favorizează o mai bună absorbție a calciului la nivel intestinal și susține sistemul osos atât la copii, cât și la femeile aflate la menopauza. Laptele de măgăriţă nu conţine bacterii, ceea ce face ca el să poată fi băut și fără a fi pasteurizat. Substanţele naturale din laptele de măgăriţă pot creşte imunitatea şi pot fi de ajutor pentru persoanele cu afecţiuni precum astmul, eczema sau psoriazisul, atenuând simptomele de dermatită atopică. Un studiu publicat în revista medicală Current Pharmaceutical Design susţine că laptele de măgăriţă ar putea preveni întărirea arterelor, datorită proprietăților sale de a dilata vasele de sânge. Un alt studiu publicat în Journal of Food Science, consideră laptele de măgăriţă un aliment – medicament datorită valorii nutriţionale şi proprietăților terapeutice. Laptele de măgăriţă este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E, fiind un lapte foarte uşor de digerat. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivel ridicat de Omega 3 şi Omega 6 care ajută la scăderea nivelului de colesterol. Tusea convulsivă (Pertussis), numită și tuse măgărească, se manifestă prin accese de tuse care poate dura până la 100 de zile, iar, în vechime, în tradiția românească, laptele de măgăriță era singurul tratament eficace, ce oprea tusea în 2-3 zile de administrare. Laptele de măgăriță este folosit ca un lapte natural hipoalergenic, deoarece este tolerat de aproximativ 90% dintre copiii cu alergii alimentare, de exemplu alergia la proteina din lapte de vacă, o alergie alimentară comună în copilărie cu o prevalență de aprox. 3% în primii trei ani de viață.

Asinia Farm

Laptele de măgăriță în cosmetică

Recunoscut pe scară largă pentru calitățile sale excepționale, laptele de măgăriță este un ingredient natural cu proprietăți revitalizante și regenerante pentru piele, fiind unul dintre cele mai valoroase ingrediente din industria cosmetică, fie ea tradițională sau modernă. Structura și compoziția biochimică a laptelui de măgăriță, foarte apropiată de cea a laptelui matern, îl face foarte compatibil cu corpul nostru, atât din punct de vedere nutritiv, cât și dermatologic. Laptele este similar unei emulsii cosmetice de acizi grași esențiali și activi tonic într-o structură apoasă, dar blândă și protectoare. Acest lapte rar și prețios este bogat în vitamine (A, B1, B2, B6, C si E), aliați importanți în lupta contra îmbătrânirii. Conține de asemenea și minerale și oligoelemente (calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier și zinc), ceea ce-l face un excelent tonic cutanat natural. Cleopatra, regina Egiptului, a fost prima care a pus în evidență virtuțile laptelui de măgăriță. Aceasta își menținea pielea tânără și catifelată făcând baie în lapte de măgăriță, baia miraculoasă fiind unul dintre secretele ei de frumusețe. Este cunoscut faptul că, atunci când călătorea, Cleopatra lua cu ea 2 măgărițe pentru a avea tot ce îi trebuie pentru baie. Se spune și că Poppaea Sabina, cea de-a doua soție a împăratului Nero, își spăla fața cu lapte de măgăriță de șapte ori pe zi și cerea să fie însoțită în călătorii de turme de măgari.